黑客与画家(摘抄)

By | 2012年10月12日

1.使用计算机以及所有有助于了解这个世界本质的事物都不应受到任何限制。任何事情都应该亲手尝试。

Access to computer–and anythin that might teach you something about the way the world works–should be unlimited and total. Always yield to the Hands-On Imperative.

2.信息应该全部免费。

All information should be free.

3.不信任权威,提倡去中心化。

Mistrust Authority–Promote Decentralization.

4.判断一名黑客水平应该看他的技术能力,而不是他的学历、年龄或地位等其他标准。

Hackers should be judged by their hacking, not bogus criteria such as degrees, age, race, or position.

5.你可以用计算机创造美和艺术。

You can create art and beauty on a computer.

6.计算机使生活更美好。

Computers can change your life for the better.

幽默一定程度上反映了力量。幽默感是强壮的一种表现,始终拥有幽默感代表你对厄运一笑了之,而丧失幽默感则表示你被厄运深深伤到。所以,强壮的标志(或至少是特点)就是轻松面对自己的人生。充满自信的人常常像燕子一样,以一种居高临下的姿态轻盈地看到周围的一切,比如希区柯克拍摄的电影、16世纪画家勃鲁盖尔的绘画(甚至莎士比亚也是这方面的一个例子。)

发表评论

电子邮件地址不会被公开。